Конкурс за рисунка за еко-транспорта на бъдещето

Конкурс търси най-добрата средношколска рисунка на тема „зеления транспорт на бъдещето“. Поканени да представят своите идеи са ученици от V до XII клас от основни и средни училища в България. Предизвикателството за тях е да преложат идея за бъдещето на транспорта в светлината на намаляващите енергийни ресурси и замърсяването на въздуха.

Конкурсът е част от инициативите за отбелязване на десетата годишнина от участието на български отбори в Shell Eco-marathon. Тази година страната ни ще бъде представена от 7 отбора – Техническите университети в София и Варна, два отбора на Русенския университет „Ангел Кънчев“, Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н.Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе, Професионалната гимназия по механотехника в Русе и Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък.

Участниците ще могат да развихрят въображението си и да изобразят на хартия следващото поколение интелигентна мобилност. Рисунките трябва да отразяват идеите на младите художници за вида на транспорта на бъдещето и енергията, която го задвижва.

Конкурсът ще продължи от 2 май до 15 юни 2017 г. Победителите ще бъдат обявени до 30 юни 2017 г. на уебсайта на компанията – shell.bg. Наградите включват:

  • I място – лаптоп,
  • II място – таблет,
  • III място – лимитирана серия количка Ferrari с дистанционно управление.

Най-интересните визии за транспорт на бъдещото ще бъдат показани на изложба.

Подробните правила за провеждане на националния конкурс за рисунка, както и критериите за участие можете да намерите на www.shell.bg/contest.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*