Летящата кола на Kitty Hawk развива до 40 км/ч

Kitty Hawk най-сетне разкри прототипа на своята летяща кола Flyer – летящ електромобил, способен да излита и каца вертикално, включително върху вода. За него създателите му обещават, че на водача няма да е нужно свидетелство за пилот – всеки ще може да кара такава летяща електрическа кола и ще може да се научи да я управлява за броени минути.

Проектът е дело на съоснователя на Google лари Пейдж. Очаква се официалната версия на Flyer да стане достъпна до края на 2017 г.

Иновативното едноместно возило изглежда като малък хеликоптер, но без всички онези неща, предназначени да пазят екипажа. Летящата кола на Kitty Hawk тежи около 100 килограма и може да лети със скорост до 40 километра в час. Това звучи като скромно постижение, но несъмнено с развитието на проекта скоростта ще нараства. Возилото се управлява чрез бутони и джойстик като хеликоптер.

Машината е изпитана и легална за използване в разрешените зони в САЩ. Все още няма информация за цената на Kitty Hawk, но е известно, че първите купувачи ще получат отстъпка от $2000, ако платят $100 сега.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*