Екоинспекторите в Бургас тестват електромобил за ежедневна работа

В подкрепа на активната си политика за опазване на околната среда Община Бургас получи нов електромобил. Превозното средство е предоставено от Volkswagen Burgas Westauto на администрацията за безвъзмездно ползване в продължение на две седмици. Колата ще бъде използвана от екоинспекторите от дирекция „Околна среда“.

Електромобилът е Volkswagen е-Golf, с нулеви вредни емисии и впечатляващ пробег до 300 км. с едно зареждане на батерията. Ключът за автомобила беше връчен на зам.-кмета по европейски политики и екология Руска Бояджиева от управителя на Volkswagen Burgas Westauto -M Kрасимир Маринов.

Екоинспекторите от Община Бургас получиха подробни инструкции как да използват електромобила от сервизния инженер Мартин Маринов.

В Бургас в момента има две устройства за зареждане на електромобили. Едното от тях се намира на обществения паркинг на ул. „Генерал Гурко“, а второто е в подземния паркинг при Операта. Собствениците на електромобили пък имат правото да паркират безплатно в синята зона на града.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*