Изграждат мащабна мрежа от зарядни станции за електромобили из британски молове

Британската POD Point ще работи заедно са фирмата за покуко-продажби и управление на недвижими имоти Savills, за да насърчи изграждането на станции за зареждане на електрически автомобили из търговски центрове, големи магазини и молове из Обединеното кралство. За начало партньорството ще декомстрира ползите от наличието на зарядни станции в имотите, управлявани от Savills.

Важно е да се отговори на нарастващото търсене от страна на собствениците на електрически автомобили (EV), посочи Ник Хюърд, ръководител на управлението на имоти в Savills. Последните данни на Обществото на производителите и търговците на мотори сочат, че продажбите на автомобили с електрическо презареждане са се увеличили с 27% тази година.

„Ние винаги се стремим да подобрим това, което предлагаме, на извънградските търговски центрове и зоните за търговия на дребно, които управляваме от името на нашите клиенти, за да подобрим общото преживяване за потребителите“, каза той в изявление. „Като част от това се насърчаваме устойчивите практики. Докато се адаптираме към новите технологии, важно е да се погрижим за нововъзникващия пазар на електромобили и работата съвместно с POD Point ще ни позволи да направим това“.

Двете компании предоставиха оскъдни подробности за начина, по който ще насърчат зарядната инфраструктура в съвместния си проект.

Разширяването на мрежата от места за таксуване на обществени мета ще има ключова роля за насърчаването на по-широкото навлизане на електромобилите, категоричен е Ерик Феърбайрн, основател и главен изпълнителен директор на POD Point. „Тъй като инфраструктурата продължава да се разраства, това ще насърчи все повече хора да си купят електрически автомобил“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*