Дубайската полиция тества водороден автомобил – Mirai

Дубайската полиция започна тестове на нулевоемисиен автомобил, захранван от водородни горивни клетки – Mirai, производство на Toyota. Колата се задвижва само от водород и излъчва само водна пара като страничен продукт. Тестовете са резултат от партньорство с Al-Futtaim Motors, дистрибутор на Toyota в ОАЕ.

Mirai се отличава с производителност, надминаваща традиционните двигатели с вътрешно горене. Колата може да измине над 500 километра с едно зареждане на „гориво“.

Al-Futtaim Motors предаде и първия хибрид Lexus ES 350 на полицията в Дубай като символична демонстрация на ангажираността на двете организации да разпространяват зелената идея в синхрон с инициативите на ОАЕ „Визия 2021“ за устойчива околна среда.

„Въвеждането на екологични превозни средства в нашия патрулен флот е важно, тъй като целта на полицейската служба е да въведе в работата си по-устойчиви енергийни източници,“ коментира генерал-майор Абдула Халифа Ал Мери, главен командир на полицията в Дубай. По думите му, това включва както решения за добив на възобновяема енергия, така използване на нулево-въглеродни технологии.

„В централата са разработени много инициативи за опазване на природната среда, като например засаждането на мангрови дървета в района Рас Ал Кор, който се превърна в световно-признат природен резерват, както и много инициативи за борба със замърсяването на въздуха чрез намаляване на задръстванията и въвеждане на правила за поддръжка на превозните средства с цел намаляване на вредните емисии“.

Други инициативи включват борба със замърсяването на морето посредством използването на ново поколение оборудване и плавателни съдове, засаждане на един милион дървета в Дубай и въвеждане на екологични превозни средства за служители и посетители в централите на местната администрация.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*