Cadillac представя своя нов презареждаем хибрид CT6 – голям, луксозен седан

2017 Cadillac CT6 Plug-In. Culver City, California, April 2017

Презареждаемият хибрид CT6 версия 2017 тръгва към изложбените салони и Cadillac ще разчита на него да се конкурира с други луксозни седани с презареждаема хибридна задвижваща система като Mercedes-Benz S 550e, BMW 740e и Porsche Panamera E-Hybrid.

Хибридният CT6 може да се движи 50 километра само в електрически режим. Ако човек вдигне капака, няма да види вътре V6 или голям V8 двигател, какъвто са свикнали да съзират верните фенове на Cadillac. Вместо това хибридният CT6 се задвижва от турбокомпресорен 2-литров четирицилиндров двигател и двумоторна електрическа променлива трансмисия. Голяма литиево-йонна батерия захранва електрическата част на системата, бидейки вградена зад задната седалка. Зареждането ѝ отнема до 4,5 часа при използване на 240-волтов контакт.

Като цяло, системата генерира 335 конски сили мощ и се позиционира в средния клас на серията CT6. Хибридният CT6 може да достигне 100 км/ч за 5,2 секунди, а способността му за 50 км. движение в електрически режим го прави рядкост в класа на луксозните седани.

На пътя CT6 се опитва да намери перфектния баланс между производителност и ефективност. Водачите могат да избират между три режима на шофиране: тур, спорт и сдържан. Тур-режимът е стандартната настройка, а който иска по-вълнуващо шофиране, може да се възползва от спортния режим с по-агресивно настискане на педалите и по-рязка реакция на кормилното управление. Сдържаният режим позволява на водача да „запази“ електрическия режим за по-нататъшна употреба, например за каране в в центъра на града. Има и четири режима на регенерация на батериите.

Снимки: Inhabitat, Cadillac

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*