Издирват най-добрия материал за добив на енергия от вълните

Две големи проучвания ще търсят най-добрия материал за изграждане на системи за добиване на енергия от вълните. За тях съобщи водещата инженерингово-консултантска компания Arup, която е избрана от Wave Energy Scotland (WES) за двата изследователски проекта.

Проектирането на разходоефективно устройство за преобразуване на вълновата енергия в електричество, което да е и достатъчно здраво, за да издържи на тежката среда, все още е значително техническо предизвикателство в глобален мащаб.

В първото проучване Arup ще извърши подробна инженерна оценка, за да разбере по-добре потенциала на бетона да се превърне в основен структурен материал за устройства за преобразуване на вълновата енергия. Екипът очаква да потвърди възможността бетонът да доведе до решаваща стъпка за промяна при нивата на разходите за изграждане на системи за добив на електроенергия от енергията на вълните. Тук компанията ще води проучването с участието на Cruz Atcheson, Sea Power, Wello и British Precast, за да определи къде структурният бетон може да има най-голямо въздействие, преди да пристъпи към разработването на решение за окончателно инженерно проектиране.

За второто проучване Arup ще подкрепо Cruz Atcheson за оценката на хибридни структури с усилени полимери като основен структурен материал. Целта на проекта е да разбере по-добре използването на подсилените полимери като структурен материал за основните модули за добиване на енергия. Arup ще извърши структурен анализ и ще предостави комбинирана проектантска поддръжка.

И в двата проекта Arup ще приложи своя опит в проектирането на сложни офшорни структури в тежки и „предизвикателни“ среди, казват от компанията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*