Всеки може да номинира дърво за наградата „Дърво с корен 2017“

Започна събиранети на номинации за тазгодишното издание на конкурса „Дърво с корен“. До 31 юли всички могат да предложат за награждаване забележитено дърво – вековно, славно, събрало легенди или живи истории, свързано с важна символика или социална роля.

Всяка номинация трябва да съдържа:

  • История на дървото
  • Поне 3 снимки (в електронен формат)
  • Местоположение
  • Описание – вид, височина, обиколка, възраст
  • Информация за номиниращия

Приемат се номинации само за дървета, които се намират на територията на България. Дървета, печелили в основната категория „Дърво с корен” в предходни издания на конкурса, не могат да участват повторно.

Всички номинации ще бъдат качени и видими във Фейсбук страницата Конкурс „Дърво с корен”, заедно с имената и населеното място на номиниращия.

Тази година в конкурса има две допълнителни категории:

– „Млад природолюбител“, за деца от 6- до 14-годишна възраст;

– „Вековните дървета говорят“, за всички дървета над 100 години.

В конкурса могат да участват всички, без възрастови ограничения. Номинациите могат да бъдат както индивидуални, така и групови – на цял клас, клуб, училище, детска градина.

Номинациите ще бъдат разгледани от независимо жури, което ще излъчи 10 финалиста в основната категория „Дърво с корен 2017” и 3-ма финалиста в категория „Вековните дървета говорят”, както и победител в допълнителната категория „Млад природолюбител”. Финалистите в „Дърво с корен 2017” и „Вековните дървета говорят” ще участват в онлайн гласуване на интернет страницата на Фондация „ЕкоОбщност“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*