Електрически велосипеди тръгват из Албена

На нов, екологично чист начин на транспорт ще се радват гостите на ваканционно селище „Албена“: комплексът оборудва част от своите хотели с електрически велосипеди, като по този начин продължава своята политика на опазване на околната среда, съобщи Индустриален клъстер „Електромобили“, като се позова на съобщение на ръководителя на спортния отдел във ваканционното селище Руслан Йорданов.

Колелетата са градски тип, но на разположение на гостите е и сгъваем велосипед, който е подходящ не само за деца, но и за възрастни заради своите универсални размери. Когато се сгъне, той може да бъде прибран в багажника, както и в помещение за съхранение.

Велосипедите разполагат с 250-ватов електрически двигател и отговарят на всички европейски директиви и стандарти. Максималната скорост, която могат да развият, е 25 км/ч. Модерните колелета, които са хит в Европа, имат три режима на каране – стандартен, както всеки велосипед; подпомагащ режим, както и изцяло електрически, при който велосипедът се задвижва изцяло от електродвигателя.

Електрическите велосипеди са асемблирани в България. Разчитат на литиево-йонни батерии. На сгъваемия велосипед батерията е вградена в рамката.

Колелетата разполагат с мултифункционалeн LCD екран, кош и седалка за малки деца. Те изминават до 70 км в режим на подпомагане и до 30 км разстояние само в електрически режим. Зареждат се със стандартен контакт, заяви Иво Малинов – управител на фирмата-създател на колелетата.

Албена е сред първите туристически компании у нас, които ще зарадват своите гости с е-велосипеди. Гостите на ваканционното селище могат да наемат своите електрически колелета и да направят здравословна обиколка в курорта и в региона от рецепциите на хотелите Фламинго Гранд, Парадайс блу, Калиакра и Гергана.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*