Секси електрическа суперкола от Швейцария предизвиква Tesla

Изглежда Tesla ще си има конкуренция от Швейцария. Вдъхновена от дизайна на класическите италиански суперавтомобили, Elextra ще бъде ръчно създавана в Германия, въпреки че производителят планира да ограничи производството до 100 броя, за да гарантира изключителност на серията. Изцяло електрическото превозно средство ще може да развива скорост от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди и да изминава 600 км с едно зареждане.

Elextra има за цел да предефинира света на суперавтомобилите, като използва съвременни технологии, за да предложи екологично чисто „летене“. Моделът е конструиран с въглеродни влакна и има електрическо задвижване с два мотора. Изходната мощност на всеки от тях е 680 конски сили. Elextra може да достигне 250 км/ч и има пробег от 600 км.

„Идеята зад Elextra е да комбинираме изчистени линии, напомнящи за най-вълнуващите италиански суперавтомобили от миналото, бидейки категорично мислещи „в бъдещето“ благодарение на нейния нисък, елегантен и крсив дизайн, съчетан с най-модерната технология днес,“ заяви на уебсайта на Elextra Робърт Палм, главният изпълнителен директор на Classic Factory – фирмата, която стои зад разрабоването на швейцарския електрически суперавтомобил.

Някои автомобилни медии припознаха в този дизайн елементи от Ferrari-Lamborghini. Въпреки фокуса върху външността, Elextra не дава приоритет на стила за сметка на функцията – колата си има четири места и четири врати, така че цялото семейство може да отиде на разходка с нея.

Макар да е проектирана в Швейцария, електрическата суперкола ще се произвежда близо до Щутгарт, Германия. Компанията все още не казва колко ще струва колата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*