LEGO използва 100% възобновяема енергия, която добива от вятъра

Големият производител на играчки LEGO Group обяви, че е постигнала целта си – 100% от енергията, която използва, да е от възобновяеми източници. Компанията потвърди, че с отварянето на вятърната ферма „Burbo Bank Extension“ на практика ще „балансира“ годишното си потребление на електроенергия с еквивалентно или добри по-голямо производство възобновяеми източници.

Гигантският производител на играчки потвърди откриването на 258MW офшорна вятърна електроцентрала в залива на Ливърпул, което означава, че енергията, която компанията консумира ежегодно, сега се посреща от изходния капацитет на ВЕИ проектите, в които фирмата е инвестирала. Тя добави, че целта е постигната три години по-рано от планираното.

Дружеството-майка на LEGO Group – KIRKBI A / S – притежава дял от 25% от проекта „Burbo Bank Extension“, заедно с 25% от акциите на датския пенсионен фонд PKA и 50% от дяловете на разработчика DONG Energy.

Компанията казва, че LEGO е инвестирала шест милиарда крони в разрботването на две офшорни вятърни електроцентрали през последните четири години и е подкрепила развитието на повече от 160MW ВЕИ капацитет от 2012 г. насам. Въпреки това компанията „продължава да идентифицира нови проекти за възобновяема енергия и да увеличава количеството енергия, което добива директно от възобновяеми източници“, по думите на говорител на компанията, цитиран от BusinessGreen. Той обясни, че подходът на компанията е да „компенсира“ енергията, която използва, с ВЕИ проектите, които финансира. В този смисъл вече е постигнато „засрещане“ межди използването на енергия на годишна база и добиването на енергия от чисти източници. Заедно с това компанията продължава да работи за подобряване на енергийната ефективност на своите производствени процеси и съоръжения и инвестира в технологии за възобновяема енергия директно в своите обекти. На ход в момента е мащабен проект за инсталиране на 20 000 слънчеви панела върху една от фабриките на компанията в Китай.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*