Британското правителство избра оператор на „най-голямата батерия“ в страната

Британското правителство избра оператор на „най-голямата батерия“ в страната – това ще е младата фирма за софтуер за балансиране на енергийното търсене и предлагане Limejump. Тя спечели договора за управление на системата за съхранение на енергия, наречена „най-голямата батерия на Великобритания“, създадена от разработчика UK Power Networks.

„Батерията“ се намира в Лейтън Бъзард, Бедфордшир. Тя представлява 6MW мрежово съоръжение за съхранение на енергия. Системата е разработена, за да подпомогне поддържането на нарастващото количество непостоянни мощности в страната – възобновяемите източници.

Мега-батерията има капацитет за съхранение от 6MW и 10MWh. Това е достатъчно, за се внася или изнася непрекъснато 6MW мощност в продължение на около час и половина. Основната функция на акумулатора е да подкрепи местната мрежа през зимните пикови периоди на търсене на електроенергия.

UK Power Networks, която разпределя електроенергия за повече от осем милиона домове и фирми в Лондон и югоизточната част на страната, заяви, че е разработила и тествала голямата самостоятелна батерия, за да „подпомогне прехода към по-гъвкава електроенергийна система“.

След успешното тестване на големия акумултор на стойност 19 млн. лири през миналата година, компанията трябваше да възложи на външен изпълнител комерсиалното поддържане на съоръжението. Миналата седмица договорът за управление бе възложен на Limejump. Фирмата ще използва използва енергията на батерията и „извън зимния период“, за да помогне за балансирането на мрежата чрез интелигентно регулиране на търсенето и предлагането.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*