Превръщат занемарено голф-игрище в соларна ферма в Япония

92 MW фотоволтаична централа се изгражда в префектура Кагошима в Япония. Тя се намира на територията на земя, която е била отредена за голф-игрище преди 30 години, но след това е била занемарена. Сега на терена започва монтирането на 340 740 соларни панела, които скоро ще са готови да генерират 99 230 MWh годишно. Това ще е достатъчно за захранването на 33 370 японски домакинства, компенсирайки приблизително 52 940 тона емисии на CO2 годишно.

Проектът е на съвместно предприятие, в което участват Kyocera Corporation, K.K. GAIA POWER, Kyudenko Corporation и Tokyo Century Corporation. Изграждането е поверено на Kanoya Osaki Solar Hills LLC. Новото превъплъщение на някогашното голф-игрище е замислено още през януари 2014 г., когато местното населения изразява интереса си към промяна на предназначението на територията. Тя се простира на 2 квадратни километра.

Проектът ще коства 35 милиарда йени, тоест около 315 милиона щатски долара. Целта е фермата да заработи към януари 2020 г.

Огромната инсталация би трябвало да допринесе за развитието на местната общност чрез създаване на работни места и увеличаване на данъчните приходи в Каноя Сити и град Осаки. Наред с това се очаква централата да има екологичен дизайн, при който строителните дейности са сведени до минимум.

Рендер: Kyocera

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*