Производител се хвали, че соларният му покрив е с 33% по-евтин от този на Tesla

Младата компания „Forward Labs“ е разработила собствена технология за соларни покриви, за която твърди, че е с 33% по-евтина от офертата на Tesla. Не стига това, а може и да бъде инсталирана за наполовина по-малко време. Дизайнът на „Forward Labs“ се слива с традиционните покриви. Самата фотоволтаика се състои от от монокристални слънчеви клетки с по-висока плътност от досега рекламираните решения за соларни покриви.

Докато слънчевият покрив на Tesla е направен от отделни плочки, този на Forward Labs е се изработва от едно голямо, многослойно „парче“. То има закалена стъклена повърхност, с „оптимално хроматично покритие“ точно под нея. Покривът се предлага в 8 цвята в момента, но благодарение на хроматичния слой е възможен всякакъв цвят.

Тъй като „Forward Labs“ използва по-ефективни от гледна точка на разходите материали, то подобен соларен покрив струва средно с 33% по-малко от този на Tesla, казва фирмата.

Инсталацията може да се извърши само за няколко дни. Системата бива пасивно охлаждана чрез въздушни процепи под панелите, а ако панелът се счупи, той може лесно да бъде изваден и заменен с нов. Покривът изглежда идентичен с другите популярни метални покриви, така че лесно може да получи одобрението на различни видове комисии, свързани с визуалната единност на градовете и кварталите.

Тейлър, главен изпълнителен директор на Forward Labs, казва, че фирмата му се стреми да осигури „правилното решение по правилната причина“. За дизайна на Tesla той вярва, че е „грешно решение по правилна причина“. „Не е правилно да девалвираме къщите на хората с нещо, което не изглежда добре. Не е правилно да се правят дупки в покривите. Грешно е да се водят войни с асоциациите на собствениците на жилища. Грешно е да се опитваме да натикаме в гърлото на хората залък, който те не искат“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*