Електромобилите ще достигнат ценови паритет с ДВГ-колите още идната година

Електрическите автомобили вероятно ще достигнат ценови паритет спрямо превозните средства, които разчитат на двигатели с вътрешно горене, още следващата година, според ново проучване на USB. То сочи още, че електрическите превозни средства биха могли да станат по-евтини от тези на газ до 2025 г.

Макар че електрическите превозни средства все още ще струват повече от автомобилите с ДВГ, да притежаваш нов електромобил ще излиза сравнимо или дори по-евтино от това да имаш кола на газ или дизелово гориво в дългосрочен план. Анализаторите са взели предвид разходите за гориво, разходите за поддръжка и всички други разходи, свързани с притежанието и стопанисването на всички превозни средства. Те са използвали информацията, за да определят какво би коствало притежаването на зелено превозно средство с течение на времето и как това се съпоставя с притежаването на „конвенционален“ автомобил. Според анонса на Green Car Reports, да имаш електромобил става все по-достъпно поради развитието на капацитета на батериите, намаляването на времето за зареждане и нарастващото търсене на екологични технологии.

UBS обяви още, че електрическите автомобили са „най-разрушителната категория автомобили от появата на модела T Ford“ досега и че въпреки че общите продажби на електрически автомобили са все още относително малки, глобалните продажби на електромобили ще достигнат 14% до 2025 г. Това прави 4,2 милиона автомобила.

Очаква се Европа да поеме водеща роля в този сектор: там ще бъдат продадени 30% от електрическите автомобили по света в рамките на следващите осем години.

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*