Къща на кран виси над пристанището на Бристол – напълно въглеродно неутрална

Първата в света „къща на кран“ е готова – тя се намира в Бристол и е толкова зрелищна, колкото и модерните къщи на дърво, които привличат хиляди любители по света. Проектирана от специалистите Baldwin & Stars, малката структура се издига върху товарен кран на 8 метра над земята – по-точно над пристанището на Бристол. Дървената конструкция с ниска степен на въздействие върху природата е напълно въглеродно неутрална и е построена с устойчиви материали.

„Висящата кошница“ е съвместен проект на Canopy & Stars и компанията за „направи си сам“ изделия на име B&Q, която е украсила пространството с елегантна колекция от устойчиви мебели. В дома има усещане за природа: стените са покрити с дървесни клони, в банята има поливащ душ, а леглото е изработено от регенерирано дърво. Всичко това е гарнирано с елегантни малки детайли, а черджета, изтъкани от естествени растителни влакна, допълват селския интериорен дизайн.

Заедно с „живата картина“ на местния художник Антъни Гарет дизайнът се фокусира върху създаването на „мултисензорно изживяване“, което може да се почувства в една традиционна „дървесна къща“. Аромати на гори, лавандула, градински чай, дървесна кора се носят във вътрешността на дома. Диви цветя цъфтят в саксии от рециклирани дървени щайги около окачената къща.

На покрива са засадени дребни медоносни цветя, които да привличат пчели и пеперуди.

Гостите на „Кран 29“ могат да се насладят на спокойствие и откъсване от градската суматоха, люлеейки се на хамак в къщичката и радвайки се на невероятната панорамна гледка към пристанището.

„Прекарахме три години в планирането и проектирането на къщата – и само три седмици за строежа, но стигнахме там, където искаме,“ казва Том Диксън, управляващ директор на Canopy & Stars, за проекта, създаден от любов. „Това, което започна като една мечта, вече се превърна в реалност. Надяваме се, че хората се наслаждават на престоя си в тази невероятна къща и се събуждат с великолепното чувство, че са на открито, бидейки в този „джоб от природа“ насред града“.

„Кран 29 ще бъде отворен само за гости само в продължение на 100 дни. Всички печалби от наемите на къщичката (по 185 лири на нощувка) площ ще бъдат дарени на екологичната организация „Приятели на Земята“.

Снимки: Canopy & Stars

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*