Tesla показа малкия SUV електромобил “Model Y“

Tesla хвърли светлина върху предстоящия нов автомобил на компанията „Модел Y“ по време на годишната среща на акционерите. Фирмата намекна и за бъдещите си планове за разработване на електрически камион.

В представяне пред акционерите в Калифорния във вторник изпълнителният директор на Tesla Елън Мъск показа първите изображения на малкия SUV електрически автомобил „Model Y“. Плановете са той да бъде пуснат в продажба от 2019/2020 г. нататък. Заедно с това Мъск каза, че той и неговият екип работят по проект за електрически камион за товарната индустрия, въпреки че за него не бяха разкрити каквито и да е подробности.

Моделът „Y“ се подготвя в момент, когато Tesla се готви да започне производството на по-достъпния си електромобил „Model 3“. Той трябва да дебютира официално през следващия месец. Очаква се това да е масов тип електрическа кола. Обещанието на Мъск е, че поръчките за него ще са далеч по-лесни, но все пак мераклиите навярно ще трябва да почакат до 2018, за да получат превозното си средство.

Едновременно с това амбициите на Tesla са свързани и с разрастване на зарядната инфраструктура. Плановете предвиждат до края на годината фирмата да има 10 000 „супер-зарядни“ станции.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*