Манастирски къщи за гости в Италия са направени от 100% рециклируеми материали

Серия от минималистични къщички край един манастир в Италия наскоро станаха известни зараи това, че са изградни от изцяло рециклируеми материали. Къщичките в общността Силое отразяват аскетичния начин на живот на монасите на това място. Разположени в провинция Гросето в централната част на Италия, тези “хижи” са построени изцяло от рециклируеми материали. Те са дело на Edoardo Milesi & Archos.

Манастирският комплекс Силозе се състои от пет къщи за гости, разположени край манастира, на възвишенията срещу хълмист регион, прорязан от пътечки. Всяка къща за гости е внимателно разположена с желанието да се сведе до минимум въздействието върху околната природа. За строителството им са използвани само рециклируеми материали, включително дървесина за всички покриви, тавани и стени. Вентилационната система пък е от цинк и титан. Външните облицовки, подовете, вратите и облицовката на прозорците са изградени от естествено окислена лиственица.

С площ от около 33 квадратни метра всяка, къщичките за гости се състоят от маломерни спалня, баня, отворена дневна с трапезария и кухненски бокс. Имат си по един балкон със северно изложение и малка ложа с южно изложение. Прозорците са разположени на северната и западната страна, за да създават дифузно осветление на закрито, докато южната страна е предимно затворена, а стрехите й предпазват от слънчевото греене през лятото.

Снимки: Аурелио Кандидо

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*