До 3 юли набират кандидати за еко-бизнес-акселератора Climate-KIC Accelerator

До 3 юли тече срокът за кандидатстване към Climate-KIC Accelerator – най-мащабната европейска предприемаческа програма, насочена към подпомагане развитието на стартиращи компании (early stage start-ups) и предприемачи с фокус върху чистите технологии и решенията за справяне с климатичните промени. Акселераторът обхваща 20 европейски държави. Той подкрепя добри идеи за бизнес на база екологично боравене с ресурсите, енергията, отпадъците и храната.

Програмата се провежда вече и в България за втора поредна година и предлага интензивна четиримесечна програма за българските предприемачи. През това време те придобиват ключови умения за развиване и валидиране на бизнес идеята си и да установят първоначален контакт с технологични партньори и / или търговски и потенциални клиенти.

Чрез подкрепа от 15 000 до 25 000 евро на екип, предоставяне на офис, менторство, достъп до топ-европейска експертиза и възможности за подкрепа за следващо етапи на развитие, Акселераторът развива стартиращите компании и техните бизнес идеи на международно ниво.

В акселератора може да участва всеки с пробивна идея за бизнес, който оптимизира ресурсите, води до намаляване на въглеродните емисии, подобряване качеството на околната среда или предлага алтернатива на традиционните еко-съобразни процеси, продукти и услуги.

Освен убедителен бизнес модел, е нужно да има сформиран екип, готов да се посвети на идеята си, притежаващ добро ниво на владеене на английски език.

Домакин на акселератора за България е Фондация ”Cleantech Bulgaria” – мрежата за чисти технологии и иновации за устойчиво развитие.

След набирнето на предложения до 3 ли градикът предвижда серия дейности до края на годината за подготовка на стартиращия бизнес.

На 9 юли предстои обявяването на полуфиналистите. На 12 юли предстои представяне с презентации пред международно жури.

В първата седмица на август стартира програмата за подготока на участниците в София. В началото на септември предстои първата групова “работилница”, с обучение и индивидуално менторство. В края на ноември ще се проведе така нареченият демо-ден, в който участниците представят бизнес-идеите си в завършен вид.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*