Aston Martin възроди плановете за изцяло електрическия RapidE

Aston Martin потвърди, че първият презареждаем хибриден автомобил на компанията ще влезе в производство през 2019 г. Знаковата марка спортни автомобили заяви, че по-малко от две години след разкриването на първия си концептуален електрически автомобил (EV) вече е сигурно, че RapidE е в плановете за производство.

Следвайки утвърдения си модел на работа, компанията първоначално ще предложи модела в лимитирана серия от 155 автомобила. Производителят обаче заяви, че това само ще “даде началото на развитието на стратегията за нискоемисийни и нуевоемисийни автомобили“.

“След като представихме концепцията на RapidE през октомври 2015 г., ние достигаме следващ крайъгълен камък с потвърждението, че вкарваме в производство първия изцяло електрически Aston Martin”, каза президентът и главен изпълнителен директор на Aston Martin д-р Анди Палмър. Той посочи, че RapidE е предвестник на устойчивото бъдеще, в което съблазнителният стил, върховата мощност и екологичността вървят ръка за ръка. Той добави, че двигателят с вътрешно горене ще продължи да играе важна роля в портфолиото на компанията през „следващите години”. Въпреки това RapidE ще “демонстрира визията, желанието и способността на Aston Martin да прегърне радикалната промяна”, запазвайки своите принципи и норми.

Автомобилът е резултат от съвместната работа с Williams Advanced Engineering, която разработи върху оригиналната концепция RapidE. Повече подробности за изцяло електрическото задвижване на автомобила обаче ще бъдат предоставени на “когато му дойде времето“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*