Тръмп обещава американската енергийна революция с „чисти, красиви въглища“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп провъзгласи нова „златна ера“ на енергийното господство на САЩ, като обеща да „освободи“ природните залежи от изкопаеми горива в страната и да премахне бариерите пред развитието на вътрешната атомна енергетика.

Говорейки на среща с шефове на фирми от областта на добива на горива в американското Министерство на енергетиката, Тръмп заяви, че САЩ са благословени с „истинско енергийно изобилие“ и „почти неограничено количество енергия“, което той иска да изнася „по целия свят, по цялата планета“.

„Имаме природен газ за близо 100 години и чисти, красива въглища за повече от 250 години“, заяви президентът. Оксиморонът беше грубо критикуван от застъпниците на чистата енергия и зелените активисти. „Ние сме най-големият производител на петрол и номер едно производител на природен газ. Имаме много повече, отколкото някога сме мислили за възможно“, зяави още Тръмп. „С тези невероятни ресурси администрацията ми ще търси не само американската енергийна независимост, която жадуваме толкова дълго, но американското енергийно господство“.

След това президентът представи няколко политики, за които твърди, че ще спомогнат за разгръщането на енергийното господство на САЩ. Това включва „драстично намаляване“ на ограниченията за разработване на находища на природен газ, отмяна на мораториума върху добива на въглища на федерални земи, както и отварянето на повече офшорни зони за содажи за петрол и газ.

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*