Електрическа лодка със соларни панели има място за водно „паркиране“ на самолет

Макс Живов изчел няколко форума на тема хидроплани, преди в главата му да се оформи идеята за водната къща ‘HH’. В крайна сметка това, което си е представил дръзкият мечтател, е комбинация от обтаема яхта, док за лодки, гараж и… воден паркинг за хидроплан.

Живов смята, че капитанът на „HH“ би трябвало да може да позиционира своята „водна къща“ в каквато и да било водна зона. Хидро-домът следва да е е направен от предварително изработени сглобяеми модули, благодарение на което да може да бъде транспортиран чрез два камиона.

Руският дизайнер си е представил хидрокъщата като същиински малък дом на вода. Според проекта, „HH“ има дневна с кухня, главна спалня, две спални за гости, баня с тоалетна и гараж. Яхтата е дълга 15 метра и има обща площ от 76 кв. м.

Хидрокъщата е екипирана с 65 квадратни метра фотоволтаични панели и се задвижва от два електродвигателя. Може да служи и като док за лодки.

Кътче за съхранение на водни играчки, разположено на втория етаж, може да се използва и като плаж – за слънчеви бани.

Самолетният дизайнер Александър Шапин пък е проектирал модел на електрически идропклан, който да допълва идеята за електрическата хидрокъща „HH“.

 

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*