Continental разработва безжична технология за зареждане на електромобили в Румъния

Германският авто-производител Continental разработва безжична технология за зареждане на електрически автомобили в завода си в Тимишоара, Румъния. Енергията за зареждане се предава безжично от носител, вграден в пода, към приемен плот, монтиран на долната страна на автомобила. За да сработи механизмът, водачът трябва да паркира колата върху зарядния участък. За целта, в помощ на водачите е разработено и иновативно решение за микро-навигация, създадено от самата Continental. Иновативната технология за зареждане заема малко пространство в съответния гараж или паркомясто.

В инженерния си център в Тимишоара компанията разработва и други технологии за електрически автомобили, пишат румънските медии.

На територията на северната ни съседка Continental притежава седем производствени звена и четири научноизследователски центъра – в Тимишоара, Сибиу, Кари, Надаб, Брашов и Яш. Continental е и партньор на съвместно предприятие в Слатина.

Снимка: Energy World Magazine

1 коментар

  1. Докато следвах, преди 4-5 години доц.Маджаров от ТУ Габрово и екипа му, бяха разработили също индукционна зареждачка за електромобили. Представена и инсталирана в един френски град.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*