Microsoft и EVEN Electric разработват сайт за търговия с електромобили

Новостартиращата технологична фирма EVEN Electric от Швеция сключи договор със софтуерния гигант Microsoft за изграждането на глобална платформа за интелигентна търговия с електромобили. По план тя трябва да заработи от 2018 г.

Новата платформа за търговия е създадена, за да осигури алтернативно средство за закупуване на електрически автомобили, обясни основателят и главен изпълнителен директор на EVEN Electric Гисли Гисласън. Решението е предизвикателство към „хватката“ на пазара на автомобилните дилъри, които предпочитат да продават автомобили с двигател с вътрешно горене.

„Проблемът е, че ако отидете при автомобилен дилър днес, много търговци ще се опитат да ви продадат кола, задвижвана от изкопаеми горива, защото този вид автомобили генерират повече приходи“, обясни Гисласън. „Това е така, защото в електрическата кола има съсем малко движещи се части и няма почти нищо, което да се повреди. Ние искаме да променим картината, затова решихме да търсим нови и по-добри начини да помогнем на OEM да продават електрическите автомобили. По тази причина потърсихме технологичен партньор, който да ни помогне да изградим решението“.

Споразумението за сътрудничество между Microsoft Швеция иEVEN Electric следва първите, вече проведени, изпитания на платформата в Исландия. Скоро двете фирми ще обявят старта на платформата за скандинавския регион. След това те ще я разширяват по етапно, страна по страна.

Платформата съчетава услуга за уеб-базирано ценово сравнение чрез технология за изкуствен интелект, която „ефективно отговаря на нуждата от достъп до продукти и услуги, свързани с електрически автомобили“, каза EVEN Electric.

Съвместният проект ще подкрепи и канал за физическа дистрибуция в помощ на производителите на електромобили, за да могат да представят своите продукти на живо.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*