Всяко ново Volvo от 2019 г. ще има и електрически двигател

От 2019 г. всеки нов автомобил Volvo ще се предлага и с електрически двигател. Това обявиха от шведската компания, като подчертаха, че слагат исторически край на колите, които имат само двигатели с вътрешно горене, и поставят електрификацията в основата на бъдещите си бизнес планове. Това е една от най-важните крачки напред към електрификацията, казват от компанията.

„Правим това заради клиентите“, заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Хората все повече търсят електрически автомобили и ние искаме да отговорим на техните нужди“. Volvo Cars ще представи богата гама електрифицирани автомобили, която ще включва изцяло електрически коли, хибриди и презареждаеми хибриди.

Във времето между 2019 и 2021 г. ще бъдат представени 5 електромобила. Три от тях ще бъдат производство на Volvo, а другите 2 – на Polestar. Повече детайли ще бъдат оповестени на по-късен етап. Новите 5 електрически коли ще бъдат допълнени от богата гама автомобили с бензинови и дизелови хибридни двигатели, както и хибриди с презареждане чрез електрическата мрежа. Това би трябвало да даде на купувачите богат избор.

В бъдеще всички Volvo автомобили, които имат само двигатели с вътрешно горене, ще бъдат заменени с такива, които се предлагат и с електрифицирана версия.

„Volvo Cars заяви плановете си да продаде 1 милион електрифицирани автомобила до 2025 г. Когато го казахме, наистина го мислехме. Ето как ще го постигнем“, подчерта Самюелсън.

Амбицията на Volvo е да работи в посока на намаляване на вредния отпечатък върху околната среда и до 2025 г. да сведе до минимум нивата на въглеродните емисии както при продуктите си, така и при производствените си операции. През юни фирмата обяви, че обособява подразделението си Polestar като самостоятелна компания, която ще се фокусира върху проектирането и създаването на електрически автомобили и ще бъде ръководена от вицепрезидента по дизайна във Volvo Cars Томас Ингенлат.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*