Конкурс търси най-красивите снимки от Балканския Зелен пояс

Сдружение „Зелени Балкани“ организира фотоконкурс „Балкански Зелен пояс 2017“. Желанието на организаторите е да разкрият красотата на тази зона от природата у нас.

Европейският Зелен пояс е паневропейски екологичен коридор с дължина около 12,5 км по протежение на бившата „Желязна завеса“ – от Баренцово море на север до средиземноморския юг на Европа. Той е известен с това, че съхранява изключително биологично разнообразие. Балканският Зелен пояс обхваща южната част на Европейския Зелен пояс, който се простира на територията на 9 страни.

Конкурсът е отворен за всички, които са посетили българската част от Балканският зелен пояс, и самите снимки трябва да са оттам. Конкурсът се провежда в три категории: за деца (под 18г.), за любители и з професионалисти. Срокът за участие е 15 юли 2017 г.

Награди

1-ва награда в категория професионалисти: фотоалбум „Магията на Поморийско езеро“.

1-ва награда в категория деца (до 18 години): пъзел „Магията на поморийско езеро“ и „Приключенията на червеногушата гъска Брент“

1-ва награда в категория любители: фотоалбум „Червеногушите гъски“

Тримата победители в категориите ще получат и „Определител на птиците на Поморийско езеро“.

Победителите ще бъдат обявени на 15 септември 2017 г., а снимките-победители ще бъдат обявени на сайта на „Зелени Балкани„. Авторите на избрните снимки ще вземат участие в международния конкурс „Балкански зелен пояс 2017“.

Повече за конкурса – тук.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*