Мъск показва снимки на първия Tesla Model 3

Миналата седмица Tesla съобщи, че първите коли от серията Model 3 са готови да слязат от производствената линия в завода на компанията във Фремонт, Калифорния – две седмици по-рано от първоначално планираното. Първата кола, боядисана в черно, е произведена в петък – и бе показана от главния изпълнителен директор Елън Мъск.

Сега, когато возилото е готово, Tesla се надява да произведе най-малко 30 коли този месец. Те ще бъдат доставени на първите собственици на специално „парти за връчване“ на 28 юли. От следващия месец производството на колите от този модел бавно ще се покачи. Около 100 бройки е планирано да се произведат през август, а по-значимият брой се очаква да бъдат произведени през септември. Тесла се надява да произведе около 20 000 коли Model 3 до края на годината.

Въпреки че колата вече е на пазара, много мераклии могат да се окажат разочаровани, когато чуят, че Tesla ще ограничи опциите за първите седани от Model 3. Всички първи версии ще се предлагат само със задно предаване, с бази цветови и задвижващи опции. Който иска Model 3 с два електромотора, ще трябва да почака до 2018 г.

Изображения: Tesla

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*