Работилница за органична козметика гостува в морските градове

Работилница за органична козметика ще се проведе в част от морските градове в периода между 20 юли и 13 август. Участниците в нея ще могат да приготвят слънцезащитно олио с натурални съставки и репелент против насекоми с естествени материали. Работилницата ще гостува в Синеморец, Бургас и Варна.

Инициативата е част от по-голяма, широкообхватна работна сесия за устойчиви практики, организирана от екологично сдружение За Земята. Освен за козметика от естествени съставки ще има и обучения за изработка на хвърчила и текстилни торбички от кайт-сърф крила. Работилниците са част от проекта “Училища за устойчиво развитие и активизъм” на За Земята и Приятели на Земята Европа, който използва неформални методи за екологично образование с цел придобиване на практически знания и изграждане на информирана гражданска позиция по глобални теми, които засягат хората и природата.

Турнето на работилниците започва в Синеморец от 20 до 26 юли, преминава през Бургас на 5 и 6 август и завършва във Варна на 12 и 13 август. Заниманията са подходящи за малки и големи, като от За Земята са осигурени инструкциите и материалите. Пълната програма по дни е достъпна във Фейсбук.

Работилниците за устойчивост демонстрират как хората мгоат да използват излезли от употреба пластмасови изделия, създавайки от тях нови продукти, и как да избегнат създаването на отпадък от пластмасови опаковки. Събитията подкрепят кампанията на За Земята и Грийнпийс България „Свободни от пластмаса“ за намаляване на потреблението и замърсяването на околната среда със стоки за еднократна и краткотрайна употреба.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*