Husqvarna започва изграждането на първата си соларна фабрика

Популярният производител на градинска техника Husqvarna Group оповести първите си големи крачки към слънчевата енергия с обявяването този месец на план за изграждане на 1.3 MW соларен масив при една от фабриките си в Нешвил, Тексас.

Очаква се фотоволтаичната система, която ще влезе в експлоатация до края на годината, да намали въглеродния отпечатък на завода с около 1000 тона годишно, посочи фирмата. С това производителят на електроинструменти се надява да си помогне да постигне целта си – намаляване на въглеродните емисии с една трета до 2035 г. в сравнение с нивата от 2015 г.

“Тази инсталация за слънчева енергия ще генерира около 25% от годишната енергия, която е необходима на фабриката ни в Нешвил”, заяви Валентин Даххаус, старши вицепрезидент по груповите операции в Husqvarna.

Освен че разширява използването на чиста енергия в производството си, Husqvarna заяви и, че насочи усилия към пускането на пазара на повече електроуреди, захранвани с батерии, и роботизирани устройства. Заедно с това фирмата ще работи за по-ефективната логистична верига, която да помогне за намаляване на екологичния отпечатък на компанията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*