Мъск с план да захранва САЩ изцяло с възобновяема енергия

На фона на всичките приказки в САЩ за завръщането на въглищата и отварянето на повече петролни резерви Елън Мъск обяви, че има план да мигрира страната изцяло към възобновяема енергия. Говорейки на заседанието на Асоциацията на губернаторите, Мъск подчерта колко малко имоти ще се изискват – само 10 000 квадратни мили слънчеви панели – за чисто захранване на цялата страна.

Според Мъск, САЩ може да се захранва с чиста енергия благодарение на само 10 000 квадратни мили слънчеви панели – и една квадратна миля батерии за съхранение на енергията.

Слънчевата енергия има най-голямо значение за подобно мащабно внедряване, каза той, защото слънцето е всъщност гигантски синтезен реактор в небето. “Ако искате да захранвате цялата страна със слънчеви панели, ще ви трябва един малък ъгъл от Невада или Тексас или Юта. Трябват около 100 мили на 100 мили слънчеви панели за захранване на целите Съединени щати. Батериите, от които се нуждаете, за да съхранявате енергията, така че да има електричество 24/7, са поле с размер 1 миля на 1 миля. Една квадратна миля“, каза Мъск.

В момента едва 15% от страната работи с възобновяема енергия. Но с плана на Мъск този дял може да достигне 100 процента. Неговият проект предвижда съчетаване на покривни соларни инсталации с мащабни слънчеви системи от комунален клас.

По време на прехода, според Мъск, ще трябва да се разчита на „преходна енергия“ като вятърна, водна, геотермална и ядрена – докато се постигне „правилната конфигурация“. През това време ще е необходимо да се изгради инфраструктурата и да се насърчи местната соларна енергия, за да се намалят преносните трасета, които ще трябва да бъдат положени.

3 коментара

  1. “If you wanted to power the entire United States with solar panels, it would take a fairly small corner of Nevada/Texas/Utah. You only need about 100 miles by 100 miles to power the entire United States.

    And the batteries you need to store that energy to make sure you have 24/7 power is 1 mile by 1 mile.”
    Опитах да сложа и Линка но не ми дава да публикувам мнението.

  2. Проверете си източника. 100 квадратни мили, не са квадрат с страна 100 мили , квадрат със страна 10 мили.

    Квадрат със страна 100 мили има площ десет хиляди мили.

  3. Имате грешка: 100 мили на 100 мили са 10 000 квадратни мили!!!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*