Европейски и азиатски марки доминират Formula E

Малцина се интересуват особено много от резултатите в състезанията от „Електрическата Формула 1“. Струва си обаче те да се следят колкото се може по-отблизо, препоръчаха тази седмица пазарните наблюдатели, следящи развитието на електромобилите.

Състезанията на Formula E са важни не само за състезателните фенове – които, впрочем, откриват за своя изненада, че това са си истински състезания – но и за всички собственици на автомобили, фенове и застъпници на електрическите автомобили, пише Technologic Vehicles. Най-важната причина е идентична с тази за “обикновените” (бензинови или дизелови) състезания: състезанията провокират постоянно развитие на технологиите, което се отразява моментално на производствените процеси.

Темпото на технологичните промени при електромобилите обаче е по-бързо. То е много динамично, в някои отношения направо предизвикателно.

Самите специалисти в областта на състезателните електромобили учат нови „уроци“ буквално всяка седмица. Промените в софтуера за контрол на задвижването пък се случват направо всекидневно. Това означава, че екипите работят в тясно – и много интензивно – сътрудничество с инженерите от производствените звена, постоянно обменят опит.

Интересен факт е, че за момента електрическото издание на „Формула 1“ се доминира изцяло от европейски и азиатски производители. На пистата има електрически коли на BMW, на ABT Schaeffler и Audi, Jaguar. Очаква се скоро да се включат Mercedes-Benz и Porsche. Готвят се да уастват също така Faraday Future, Nio и други китайски марки.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*