Индия забранява безпилотните автомобили

Индия забранява безпилотните автомобили. Министърът на транспорта и магистралите на Индия Нитин Гадкари обяви, че в страната няма да бъдат допуснати каквито и да е самоуправляващи се коли. “Няма да позволим безпилотни коли в Индия. Нека да сме наясно с това,“ заяви Гадкари в изявление пред репортери.

Според публикации на Engadget, изявлението не касае опасенията за безопасността. По-скоро Гадкари отрича самоуправляемите превозни средства, защото те биха могли да…. отнемат работни места – да вземат хляба на шофьорите в страната. “Няма да позволим каквато и да е технология да отнема работни места. В страна, в която има безработица, не можеш да имаш технология, която да върши работата на хората”, каза Гадкари.

Индийският министър на транспорта и магистралите добави, че правителството работи за отварянето на няколко нови учебни центъра в цялата страна в опит да осигури още 5000 професионални шофьори, които да са готови да излязат по пътищата през следващите няколко години.

Според изявления на бившия главен изпълнителен директор на Uber Травис Каланик и главния изпълнителен директор на Google Сундар Пичай, автономните коли не ибха и оцелели в Индия. Така е заради нестабилните пътища из страната и претоварения трафик.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*