Германия се въздържа да забранява дизелите – ще подобрява градския транспорт

Германският министър на транспорта обяви планове за създаването на фонд, който да помогне на градовете да модернизират транспортните си системи и да намалят замърсяването. Неговото мнение е, че е е твърде рано да се „погребе“ двигателят с вътрешно горене. Това стана ден след като Великобритания заяви, че ще забрани продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили от 2040 г. Александър Добринд заяви, че фондът, който замисля, ще осигури стотици милиони евро и ще помогне на градовете да оптимизират трафика си.

Германия е родината на три от най-големите производители на дизелови автомобили в света. Всеки от тях е инвестирал сериозно в дизеловите технологии. Навярно това е причина правителството да избягва да забранява дизеловите превозни средства.

В отговор на призива за преход към електрически превозни средства, обявен от Великобритания и от Франция, Добринд заяви, че все още е възможно някои въглеродно-неутрални синтетични горива да са толкова добри, колкото батериите. Според министъра, има и други технологични решения, които участват в избора, и „докато електрическите автомобили може да са бъдещето, все още не е ясно кога те ще бъдат готови за масовия пазар“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*