Соларна триколка се движи като велосипед или електромобил

Evovelo представи малък автомобил, задвижван от слънчева енергия, който съчетава предимствата на колата – безопасност, защита от атмосферни условия и стабилност – с лекотата на велосипеда и ниското потребление на енергия, типично за едно леко електрическо превозно средство. Триколката се нарича Mö. Нейната практичност, персонализация и устойчивост я правят чудесна възможност за пътуващите, които искат да намалят въздействието си върху околната среда.

Mö е перфектен за кратки пътувания, тъй като е направен от устойчиви материали и има електрически пробег до 50 километра. Автомобилът има максимална скорост от 45 км/ч, а набор от покривни слънчеви панели бързо зарежда батерията на автомобила с мощност 1000Wh. Само един час на слънце гарантира 5-10 километра пробег. Триколката се зарежда напълно в рамките на 3-4 часа.

Триколката може да се задвижва и с педали, кото удължава пробега ѝ. Регенеративната спирачна система съхранява енергия, дкоато автомобилът се забавя.

Размерите му – 140 см ширина, 200 см дъжина и 130 см височина – означават, че Mö не заема много място. Въпреки това триколесното превозно средство е достатъчно голямо, за да могат в него да седнат двама възрастни отпред и две деца отзад, като има и детски седалки (по избор).

Тъй като Mö разполага с пълноценна система за осветление, мигачи, обезопасителни колани, зон за превенция ри катастрофа, защита от странични удари и други функции за безопасност, в нея човек може да се чувства комфортно и да пътува екологично.

Батерията на возилото може да бъде извадена и заредена вкъщи, в офиса или в гаража – където има достъп до електрически контакт.

Снимки: Evovelo 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*