И Нидерландия ратифицира Парижкото споразумение

Нидерландия официално ратифицира Парижкото споразумение, след като депозира своя „инструмент за ратификация“ в ЕС в края на миналата седмица. Така страната потвърди участието си в глобалното споразумение за климата.

С това страните, ртифицирали Парижкия договор, стават общо 156.

Чешката република остава единствената страна от ЕС, която все още не е ратифицирала споразумението. Неговата цел е да декарбонизира глобалната икономика до края на века и да ограничи глобалното затопляне до „много по-ниско“ от два градуса Целзий.

Макар че за Нидерландия се говори рядко, когато става дума за екологични мерки, това е една от страните с много развито екологично мислене. Името й е между лидерите, когато става дума за пазара на електромобили. През 2015 г. страната реши да инвестира 33 млн. евро за инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства. Карането на велосипед е много популярно сред жителите – затова неотдавна започна монтирането на светофари, които автоматично дават предимство на колоездачите. Старите сгради най-често се реновират и използват за нови функции, вместо да се събарят.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*