Шефът на Shell си избра електрическа кола

Човек разбира, че ерата на електрическите превозни средства е настанала, когато дори шефовете на петролните фирми се отказват от своите автомобили, задвижвани с бензин, за да ги заменят с коли с батерии. Главният изпълнителен директор на Royal Dutch Shell Бен Ван Бюрден съобщи, че неговата следваща кола ще бъде електрически Mercedes-Benz S550e. Той ще се откаже от дизеловата си кола, купувайки хибридното возило през септември. Когато Бюрден подкара електрическата си кола, той ще се присъедини към главния финансов директор Джесика Ул, която вече кара BMW i3.

“Целият преход на икономиката в посока електрифициране, електрическата мобилност в региони като северозападна Европа, САЩ, Китай – е хубаво нещо”, каза шефът на Shell пред телевизия Блумбърг. “Трябва да постигнем много по-висока степен на разпространение на електрическите превозни средства – или водородните автомобили, или газовите превозни средства – ако искаме да останем в рамките на 2 градуса Целзий.”

Shell решително се насочи към пазара на електрически превозни средства, като обяви през февруари, че ще започне да инсталира зарядни устройства за електромобили по бензиностанциите си тази година. Великобритания и Холандия са първите две страни, които ще се сдобият със зарядни устройства за електрически автомобили в бензиностанциите на Shell. Инфраструктура за зареждане на акумулатори ще бъде вградена във всички 25 000 бензиностанции на компанията по света.

Bloomberg New Energy Finance прогнозира, че една трета от автомобилите по света ще бъдат електрически до 2040 г. – същата година, от която Великобритания и Франция вече нямада разрешават продажбата на нови дизелови и бензинови автомобили.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*