Tesla Model S с нов рекорд за пробег с едно зареждане

Постижението на италиански фенове е по-добро с цели 170 км

Електромобилът Tesla Modes S постигна нов рекорд за пробег с едно зареждане на батерията, съобщи в Twitter основателят и настоящ мениджър на американската компанията Илон Мъск.

В обичайния сценарий Tesla Model S P100D изминава около 500 км с едно зареждане, като се отчитат фактори като спирания, ускорение, изпреварване и др. Но при икономичен режим по трасе без спирки колата е способна да удвои пробега си.

Именно това доказват от италианския фен клуб Tesla Owners Club Italia. Сериен електромобил Tesla Model S P100D е изминал без презареждане невероятните 1078 км, подобрявайки предишния рекорд с над 170 км.

Рекордното пътуване е отнело 29 часа при средна скорост около 37 км/ч. За постигане на най-добър резултат са използвани гуми с ниско съпротивление, през по-голяма част от времето колата се е движила на автопилот и не е включван климатикът.

3 коментара

  1. ще ги мине, всичко с времето си. преди няйколко години никой не е вярвал че ще има такива коли. Евала на това момче. Ако чакаме немските концерни, и след 50 години нямаше да има електромобил.

  2. Ами то и ако кола с двигател с вътрешно горене карате бавно и без спирания тръгвания и тя ще постигне много икономични показатели

  3. Ако я бяха и бутали наравното щеше поне още 20км да е отгоре . Идята е на ги мине тези „рекордни“ километри при нормално каране с климатик и нормална скорост

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*