Tesla ще утрои броя на супер-зарядните до края на 2018 година

Като че ли от Tesla са очаквали, че феновете им ще ги прославят отново, и оповестиха радостна новина за любителите на електрическата марка – до края на 2018 г. Tesla ще утрои своята мрежа от зарядни станции по целия свят. Новината беше обявена по време на разкриването на Model 3.

По време на дебюта на модела в завода Tesla във Фремонт, Калифорния, Елън Мъск съобщи, че компанията се надява да постигне „първото си електрическо превозно средство с достъпна цена“. След това той посочи, че за целта ще са необходими и повече зарядни станции, тъй като фабриката ще произвежда общо 500 000 коли Model 3 годишно – евентуално по 10 000 коли седмично. „До края на следващата година ще има три пъти повече зарядни, отколкото днес. Така че това наистина трябва да помогне много“, каза Мъск.

По данни на фирмата, в момента има около 6124 зарядни по света. До края на следващата година ще има над 18 000. Изпълнителният директор на Tesla заяви: „В крайна сметка ще можете да отидете навсякъде по света, използвайки супер-зарядните“.

Разбира се, човек все още ще може да зарежда електрическото си превозно средство, дори ако няма супер-зарядно на Tesla. Станциите на фирмата обаче улесняват задачата. Това е така, защото осигуряват заряд за близо 270 км пробег само за 30 минути.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*