Бъфало е първият американски град, който елиминира изискванията за паркинг

Бъфало стана първият американски град, който генерално изхвърли изискванията за паркинги от своя градоустройствен кодекс. Надеждата на градската управа е това да направи града по-“човешки“ и удобен за ходене пеш.

Бъфало се слави като прекрасен град с чудесна архитектура, музеи и ресторанти, с отлични връзки по релсов път, магистрали и море, с много водни ресурси и чиста електроенергия. Градът се слави и с един от най-прогресивните кодекси за градското развитие. Но голямата новина е изискването за паркингите: вече няма такова!

„Много градове избират селективно минималните изисквания за паркиране като например Рочестър, който го елиминира в центъра, но Бъфало ще бъде първият в САЩ, който ще премахне минималните изисквания за паркингите в целия град“, съобщава The Buffalo News. Регулацията ще спре да принуждава разработчиците да изграждат паркинги, които накърняват пешеходната среда.

Кметът обяснява как това ще привлече хората обратно в града:

„Виждаме значително икономическо развитие и създаване на работни места в град Бъфало. Знаехме, че това ще ни отведе на друго ниво, ще запази и развие общността, ще създаде рамка за развитие в нашия град, която ще помогне за развитието на имотите по начин, който гражданите искат да видят“.

Анализаторите приветстваха новото решение като мъдро в светлината на все по-сухия, затоплящ се свят. Бъфало ще стане град за хората, където е удобно и приятно да се ходи пеш, посочват те.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*