Германия вярва, че ЕК ще предложи квоти за електрически автомобили

Германия смята, че Европейската комисия ще предложи квоти за електрически автомобили при следващия преглед на мерките за намаляване на емисиите. Това заяви говорител на германското министерство на околната среда в петък.

Комисията заяви в понеделник, че няма планове за въвеждане на квоти за електрически автомобили за автомобилния сектор. Говорител на германското министерство на околната среда, управлявано от социалдемократите (СДП) – младшият партньор в управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел – каза, че без квоти за електрически автомобили Европейският съюз не би могъл да постигне целите си за намаляване на емисиите на въглероден диоксид.

ЕСП – основният конкурент на Меркел на изборите през септември – иска европейска квота за ускоряването на прехода към електрически автомобили, каза генералният секретар на ЕП в петък. „Трябва да имаме амбициозни цели, в противен случай няма да направим никакъв напредък“, каза Хубертус Хайл пред Ройтерс. Той добави, че не подкрепя определянето на конкретна дата за прекратяванен а употребата на дизелови двигатели. Самата Меркел също е категорично против „унищожаването“ на дизеловите двигатели.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*