Удвояват капацитета на батериите за електромобили

Японската разработка ще влезе в експлоатация още през 2020 г.

Само след няколко години електромобилите ще се сдобият с батерии с двойно по-голям капацитет
Японски специалисти разработват нов тип лииево-йонни батерии за електромобили, които ще имат двойно по-голям капацитет от сегашните, при запазване на размерите, съобщи SlashGear.

В проекта са ангажирани изследователи от компанията GS Yuasa, която се явява четвъртият по големина производител на литиево-йонни батерии в Япония. Към момента обаче техническите подробности за новите батерии се пазят в тайна.

Според изтеклите оскъдни информации, разработката се свежда до използване на нови материали за електродите на батерията. Именно те позволяват направата на по-ефективни батерии, които от своя страна ще обезпечат по-дълъг пробег на електромобилите.

Изследователите твърдят, че благодарение на новите батерии, дори малките електромобили ще могат да се сравняват по пробег с големите си събратя и дори с обикновените коли, разчитащи на двигатели с вътрешно горене, когато са заредени напълно.

Разработчиците планират да доставят своите батерии на производителите на електромобили в Япония и Европа. Очаква се новата технология за батерии да бъде комерсиализирана през 2020 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*