Южна Корея изгражда земеделски град в Египет

В рамките на шест месеца 311 400 акра земя в Египет ще се превърнат в селскостопански град. Споразумението на стойност 10 млрд. долара бе подписано във вторник от Египет и Корейско-арабското общество (KAS). Проектът ще включва 50 000 “интелигентни” оранжерии в допълнение към редица централи за обезсоляване на морска вода и слънчева енергия.

“Arab Finance” съобщава, че протоколът е подписан от Генералния орган за реконструктивни проекти и развитие на селското стопанство – филиал на египетското Министерство на земеделието, и Корейско-арабското дружество, представлявано от Корейско-арабската компания за икономически и културни консултации.

In addition to constructing smart greenhouses, seawater desalination plants, and solar power plants, the city will grow food and cultivate stevia — a plant which serves as a healthy alternative sweetener. Though little else is presently known about the integrated agriculture city, the project signifies the growing relationship between Egypt and South Korea.

Подробностите са оскъдни. На пресконференция премиерът Шериф Исмаил заяви, че градът ще бъде разположен в югоизточната част на депресията Катара, северозападно от Египет. Целият проект ще бъде под надзора на корейски експерти и ще бъде изграден в рамките на шест месеца. Ще бъдат включени най-новите технологии, за да се гарантира, че проектът се реализира възможно най-екологично и ефективно.

В допълнение към изграждането на “интелигентни” оранжерии, инсталации за обезсоляване на морска вода и слънчеви електроцентрали, градът ще отглежда храна и ще култивира стевия – растение, което служи като алтернативен подсладител. Въпреки че в момента се знае малко за интегрирания селскостопански град, проектът означава нарастващата връзка между Египет и Южна Корея.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*