В Южна Африка Metair се готви да пренасочи бизнеса си към електромобилите

Metair е готова за очакваната революция в автомобилната индустрия, произтичаща от въвеждането на електрически автомобили (ЕПС), хибридните коли и автономните превозни средства. Този тип возила може да са от ново поколение, но те все пак се нуждаят от светлини, спирачки и кабелни снопове, заяви директорът на Metair Тео Лоок при обявяването на финансовите резултати на компанията в Йоханесбург. “Електромобилите може да използват литиево-йонни батерии като източник на енергия за задвижването си, но те все пак използват нормални оловни акумулатори за своите системи за управление”, коментира той. “И това няма да се промени. Нашето адаптиране към електромобилите е на високо ниво. Планът е ние да направим бизнеса си готов за електромобилите”.

Листвана на фондовата борса в Йоханесбург, Metair е международен производител, дистрибутор и търговец на дребно на решения за съхранение на енергия и автомобилни компоненти. Фирмата има – или имадялове в – предприятия за производство на батерии в Румъния, Турция, Южна Африка, Китай и Германия. Големият фокус на текущото производство на акумулатори включва батериите “старт-стоп”, характерни за електромобилите.

Производството на компоненти се извършва основно в Южна Африка.Това включва кабелни снопове, осветителни тела, топлообменни системи, пластмасови изделия и системи за контрол на движението.

Понастоящем Metair не е производител на литиево-йонни батерии като основен източник на електроенергия. Компанията обаче вече произвежда литиево-йонни стартови акумулатори в Турция.

Снимка: Metair

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*