Електрическият камион на Тесла ще има пробег до 480 км

Електрическият камион на Tesla, който ще бъде представен следващият месец, навярн ще има пробегот около 320-480 км. Изпълнителният директор на Tesla Елън Мъск обмисля и разработването на ремарке за електрически трактори, което да придружава превозното средство.

Скот Пери от Ryder, оператор на голям автопаркот товарни камиони във Флорида, каза пред наскоро Ройтерс, че Tesla изгражда “електрическа платформа за големи превозни средства, известна като “дневна кабина” без легло за нощувка, способна да пътува около 320 до 480 километра с типичен полезен товар преди презареждане”. Възможно е Пери да е видял камиона лично, предполагат авто-медиите, тъй като Мъск спомена през юни, че ще търси обратна връзка от автомобилната индустрия.

На среща с акционерите на Tesla Мъск каза: “Ние ги привличаме внимателно към процеса на проектиране, така че най-големите клиенти на камиона Tesla Semi ни помагат да гарантираме, че той е съобразена с техните нужди… Те вече знаят, че той ще посрещне нуждите им, защото ни казаха какви точно са тези нужди”.

Транспортните фирми се интересуват от закупуването на електрически камиони, тъй като те са по-евтини за поддръжка от конвенционалните превозни средства. Енергията от електрическатамрежа пък е по-евтина от дизела. Основното предизвикателство е да се гарантира, че батерията за подобно голямо возило не заема скъпото пространство за товари.

Tesla не е единственият производител на автомобили, който се стреми да достигне до логистичната индустрия. Daimler, най-големият производител на камиони в света, ще започне произвоство на електрически камион тази година. Той ще имапробег от 160 км.

Изображение: Tesla

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*