Хибридната хиперкола от Ariel: от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди!

Нов модел хибридна кола може да развие скорост от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди. Тя е дело на компанията Ariel, специалист в съотношението мощност/тегло, базирана в Англия. Фирмата произвежда в малки серии „екстремни превозни средства“, следвайки модерен и радикален подход. С продуктите си тя се надява да конкурира свирепо хибридните суперколи на големите авто-производители.

С дизайна си направо от MadMax колата впечатлява от пръв поглед, носейки специфичния почерк на Ariel. Името ѝ засега е Ariel HIPERCAR. Това всъщност е съкращениео т „HIghPERfromanceCArbonReduction“, но моделът се среща в интернет и под името P40.

Този хиперавтомобил не е „чисто“ електрически, защото има 35kW микро-турбина за удължен пробег, следователно е хибрид като Fisker Karma или BMW i3. Две версии ще бъдат налични и представени на шоуто LCV през септември 2017 г.

Първият вариант ще е с ъс задвижване на две колелета, а ще има и такъв със задвижване на четирите колела, съответно с 42 или 56kWh батерия.

Оборудвани с колесни двигатели с мощност от 220 кW, колите ще са с 590 и 1180 к.с.

По-“силната“ от двете се характеризира с данни, които оставят зад гърба й повечето конкуренция: 0-100 км/ч за 2,4 секунди, от 0 до 150 км/ч за 7,8 секунди, максимална скорост 257 км/ч.

Окончателната версия на хиперколата на Ariel ще бъде представена през 2019 г., а производството ще започне през 2020 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*