Изоставени казарми от I Световна война се превръщат в зашеметяващ екологичен дом

Вместо да разрушат една стара, порутена постройка в Нисен, Есекс, която стърчала грозно насред земеделската им земя в продължение на почти столетие, двойка англичанли решили да я преобразят и превърнат в екологичен дом. Резулттът е впечатляващ. Издължената желязна конструкция – първоначално построена за военна казарма през I Ссветовна война – се е преродила в „Цинковата къща“ – съвременен дом пет спални, обновен с красив цинков покрив и редица устойчиви характеристики.

Първоначално построена за войниците по време на Първата световна война, групата бараки е била използвана като бомбоубежище по време на Втората световна война. Повечето от старите структури от този вид, които са разпръснати в британската провинция, си стоят оттогава досега и се разпадат бавно.

Въпреки това, вместо да разрушат старата сграда, която се намирала на селскостопанската им земя в продължение на почти век, Клеър Бенбрук и нейният съпруг Ричард решили да възстановят старата сграда. Конструкцията е „изкормена“ и след това облицована с атрактивен цинков покрив. Добавени са големи тераси от двете страни. Домът, който е с площ малко под 400 квадратни метра, е оборудван с различни устойчиви елементи като ултра-здрава изолация и геотермална термопомпена станция за допълнителна ефективност.

Извитата изължена конструкция има стени с двоен стъклопакет с двойно сгъване, които прорязват цялата дължина на къщата. Остъклените врати и големите прозорци осигуряват на интериора много естествена светлина.

Интериорът е с минималистичен дизайн, с бели стени и италианско стъклено стълбище. На първия етаж е налице отворено разпределение, което включва кухня, трапезария и голяма всекидневна. На втория етаж има голяма основна спалня с голяма покрита тераса, която гледа към околния пейзаж.

Изображения: Strutt & Parker

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*