E.Go Life: 4-местна електрическа градска кола за 16 000 евро

Компанията e.Go обяви дизайна на нов електрически градски автомобил, който фирмата планира да пусне на пазара през следващата година. Този градски електрически автомобил, който е в процес на разработка от 2014 г. насам, е замислен от основателите на Streetscoter – компанията за електрически превозни средства, която бе продадена на Deutsche Post DHL. Наречена „LIFE“, тя ще се възползва от същите производствени мощности, с капацитет между 10 000 и 20 000 коли годишно в средносрочен план.

Малкият електрически градски автомобил има 15 KW мотор за осигуряването на 110nm въртящ момент и максимална скорост от 104 км/ч.

Има два варианта за избора на литиево-йонната батерия. Версията с 14.4kWH се зарежда за 5 и половина часа и гарантира 130 километра пробег, а по-голямата е 19.2kWH, презарежда се за 7 и половина часа и осигурява 170 км пробег. Цената на возилото започва от 16 000 евро с включен ДДС.

Засега няма информация за плановете на компанията за европейския пазар, но анализаторите на автомобилния пазар смятат, че при такава атрактивна цена, хубав дизайн и 4 места вероятно колата ще бъде успешна.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*