Smart Vision EQ – бъдещият Smart, автономен споделен микромобил

С наближаването на автомобилното изложение във Франкфурт IAA 2017 Smart разкри визията си за „Smart на бъдещето“ – електрически микромобил, който осигурява автономно управление и се поръчва като услуга.

Smart Vision EQ ForTwo е иновативен концептуален автомобил, който демонстрира вида и типа на дузината нови електрически автомобили, които се очаква да се появят в семейството на Daimler до 2022 г.

Безпилотен и с безжична интернет връзка, той може да бъде поръчан чрез смартфон. Когато не се използва, Smart Vision EQ се връща при станцията за зареждане (индукционно). Батерията му е достатъчно голяма за града с 30kWh.

Той също така може да се персонализира, когато човек се вози на него, най-вече по отношение на LED панела с размери 105 x 40 см., който е отпред, и светлините.

Вътре е революцията: няма педали или волан, а само екран с диаметър 25 инча, който ви информира пътуващите или ги забавлява според нуждите.

Отварянето на кръглите врати се случва с кръгово приплъзване по оста, разположена на нивото на задното колело. Това има няколко предимства: първо – лесен достъп, после – спестяване на място, и най-накрая – по-голяма безопасност, избеягване на сблъсъци с пешеходци или велосипедисти. Вратите могат също така да показват и съобщения, когато автомобилът не се използва, като например метеорологичните условия, новините, местните събития.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*