Лондонската полиция тества водородни скутери с нулеви емисии

Градската полицейска служба в Лондон ще тества седем скутера, задвижвани с водород. С това службата се надява да направи по-екологични своите дейности по борба с престъпността. В рамките на 18 месеца служители на полицията ще тестват скутери с марката Suzuki „Burgman Fuel Cell“ с нулеви емисии.

Скутерите са наети от градската полиция от Suzuki за времето на изпитанията. Те ще се използват от полицейските служители от отдела за подкрепа на общността през следващите 18 месеца. Ще се наблюдава доколко полицаите могат добре да изпълняват задълженията си по полицейската си дейност с тези превозни средства. Наред с това изпитанието ще трябва да покаже и доколко водородът може да бъде подходящ за други превозни средства в автопарка на полицията, например за микробусите и колите.

„Ние сме най-голямата полицейска служба в Обединеното кралство и нашите превозни средства са постоянно на пътя. Затова целта ни е да направим своя автопарк възможно най-чист, като същевременно запазим оперативната си способност“, заяви командир Нийл Джером от командването на Териториалната полицейска организация. „Чрез партньорства и иновативни тестове като този ние можем да добием опит как в реалния живот можем да постигнем амбицията си – да създадем по-чист автопарк в полза на Лондон и услугата, която предоставяме“.

Скутерите произвеждат само водни пари при движението си. Те имат пробег от около 120 км с един резервоар. Поддръжката и разходите за „горивото“ ще бъдат покрити от съвместен проект, финансиран от Advanced Propulsion Center (APC).

Снимка: London Met Police

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*