В Ловечко глобиха кмет заради замърсяване в селото

Регионалната здравна инспекция в Ловеч е съставила акт на кмета на село Добревци, община Ябланица, за неизпълнение на здравните изисквания при поддържане чистотата на населеното място, съобщават от институцията.

Здравните инспектори са направили проверка по жалба на жител на селото, подадена заради изтичане на отпадни води по улица в населеното място. Установено е било, че има частично разрушаване на канализационна тръба. Било е издадено предписание то да бъде отстранено и преустановено изтичането на отпадни води. Констатирано е било още, че има струпване на оборска тор в същия район, за което също е било издадено предписание на кмета.

При повторната проверка е станало ясно, че аварията в канализацията е отстранена, но не е почистена оборската тор. За което е съставен акт за административни нарушения.

Кметът на селото Йордан Йорданов каза, че е съставил актове на замърсителите и повече не пожела да коментира по случая.

От здравната инспекция са глобили също управител на плувен басейн в тетевенското село Рибарица за липса на контрол на качеството на водата. Акт е съставен и на фирма, стопанисваща обект за временно настаняване в троянското село Чифлик за необеззаразяване на водата за питейно-битови цели, подавана към обекта.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*